Govor

Hvala za besedo.

Spoštovane kolegice in kolegi! Začenjam 51. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor. Tudi sama pozdravljam vse prisotne, tudi zunanje prisotne. Obveščam vas, da na seji danes kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: poslanka Alenka Helbl, ki nadomešča poslanca Danijela Krivca, poslanec Tomaž Lisec, ki nadomešča poslanca Zvoneta Černača, poslanka Jelka Godec, ki nadomešča poslanca Jožefa Jelena, poslanec Dejan Süč, ki nadomešča poslanca magistra Miroslava Gregoriča, in poslanec Bojan Čebela, ki nadomešča poslanca Teodorja Uraniča.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odborov. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red skupne seje, in sicer: Problematika gradnje suhih zadrževalnikov v Sloveniji. Ker do pričetka seje odborov nisva prejeli predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil prejet s sklicem.

Prehajamo torej na obravnavo edine TOČKE DNEVNEGA REDA - PROBLEMATIKA GRADNJE SUHIH ZADRŽEVALNIKOV V SLOVENIJI. Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke je 10. 4. 2024 na Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor ter Odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano naslovila zahtevo za sklic nujne seje dveh odborov z navedeno točko dnevnega reda. Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo Poslanske skupine SDS za sklic nujne seje odborov s predlogi štirih sklepov z dne 10. 4. 2024. Na sejo so vabljeni: predlagatelj, Poslanska skupina SDS, v imenu predlagatelja Jelka Godec, Ministrstvo za naravne vire in prostor, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, magister Neža Podre, Direkcija Republike Slovenije za vode, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, magister Marko Diaci, župan občine Šentjur, doktor Simon Rusjan, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, doktor Matjaž Glavan, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, magister Rok Fazarinc, vodja Sveta za vode pri Ministrstvu za naravne vire in prostor, Branko Skutnik, direktor podjetja Hidrosvet, d.o.o., Boštjan Slemenšek, Klemen Šalej, Željko Oset, Žiga Jenšterle ter Rok Sedminek.

Prehajamo na obravnavo navedene zadeve. Želi besedo predstavnica predlagatelja, kolegica Jelka Godec, da poda dopolnilno obrazložitev? Izvolite besedo.