Govor

Lepo pozdravljeni. Pričenjamo 3. nujno sejo Komisije za poslovnik.

Prejeli nismo nobenih obvestil, da se člani komisije ne morejo udeležiti seje komisije, imamo pa dve pooblastili, in sicer članico komisije … Sara Žibrat, poslanka, nadomešča članico komisije, to je poslanko Janjo Sluga in pa poslanec magister Darko Krajnc nadomešča poslanca magistra Rastislava Vrečka.

In prehajamo na določitev dnevnega reda seje komisije.

Prejeli nismo nobenega predloga za umik točk z dnevnega reda in predlogov za širitev dnevnega reda, zato ugotavljam, da je dnevni red določen kot je bil 17. 4. 2024 posredovan s sklicem seje.

In prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - URESNIČEVANJE POSLOVNIKA DRŽAVNEGA ZBORA NA SEJAH DRŽAVNEGA ZBORA IN NJEGOVIH DELOVNIH TELES.

K tej točki so bili vabljeni Jelka Godec, vodja Poslanske skupine SDS kot predlagateljica, magistra Urška Klakočar Zupančič, predsednica Državnega zbora, magistra Meira Hot, podpredsednica Državnega zbora, Danijel Krivec, podpredsednik Državnega zbora, in Nataša Sukič, podpredsednica Državnega zbora.

Kot gradivo ste k tej točki prejeli dopis Poslanske skupine SDS z dne 16. 4. 2024, ki je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

Torej na današnji seji bomo obravnavali dopis Poslanske skupine SDS glede uresničevanja določb Poslovnika Državnega zbora na sejah Državnega zbora in njegovih delovnih teles v postopku obravnave posvetovalnega referenduma o vprašanjih iz pristojnosti Državnega zbora.

Besedo pa uvodoma dajem poslancu Jožetu Tanku, da, v imenu predlagatelja, da poda tudi dopolnilno obrazložitev.

Izvolite.