Govor

Spoštovani članice in člani odbora, spoštovana predstavnika Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, prav vsi lepo pozdravljeni na 30. nujni seji Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki jo s tem tudi začenjam!

Obveščam vas, da so službeno zadržani naslednji poslanke oziroma poslanci: Tomaž Lisec, Alenka Helbl in Jožef Lenart, medtem ko imamo tudi dva pooblastila, magister Rastislav Vrečko je danes med nami namesto Roberta Janeva in Miha Lamut namesto Uroša Bržana.

Torej prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora.

Dnevni red ste prejeli 21. marca s sklicem seje. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za njegovo spremembo, ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot je bil tudi sklican.

Zato prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O ZAŠČITI ŽIVALI MED PREVOZOM IN POSTOPKI POVEZANIM Z NJIM, SPREMEMBA UREDBE SVETA 1255/97 IN RAZVELJAVITVI UREDBE 1/2005.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade 11. aprila na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Skrajni rok za obravnavo tega stališča v Državnem zboru je 26. april. Predlog stališča je bil v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora dodeljen v obravnavo Odboru za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano kot matičnemu delovnemu telesu.

Želi kdo od prisotnih poslank in poslancev kaj dodati k temu dnevnemu redu? (Ne.) Kot vidim, da ne, zato bomo sedaj prešli na obravnavo predloga stališča.

Z nami sta, kot sem rekla, predstavnika ministrstva, to je gospa državna sekretarka Eva Knez in Arnej Galjot iz Uprave za varno hrano, ki se dejansko s tem področjem ukvarja. Drugih navzočih nimamo prisotnih, razen poslank in poslancev, zato bi zdaj predlagala, pred sejo smo se že dogovorili z državno sekretarko, da nam bo gospod Arnej Galjot razložil kaj je bistvo akta, ki ga danes obravnavamo. Izvoli.