Govor

Spoštovani članice in člani Komisije za nadzor javnih financ, spoštovani vabljeni gostje, tudi vsi, ki spremljate sejo preko televizijskih ekranov, vas lepo pozdravljam!

Obveščam vas, da ni nobenih opravičil oziroma zadržanosti seje. Kot nadomestni člani pa nadomeščajo, in sicer gospa magistrica Meira Hot nadomešča poslanca gospoda Janija Prednika, ostalih obvestil o odsotnosti pa ni.

S sklicem seje ste prejeli tudi dnevni red seje komisije. V poslovniškem roku ni bilo predlogov za spremembo dnevnega reda seje, zato ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s samim sklicem.

Torej prehajamo na 1. - in tudi edino - TOČKO DNEVNEGA REDA TE IZREDNE SEJE IN SICER ENORMNA PODRAŽITEV CEN DALJINSKEGA OGREVANJA V ŠALEŠKI DOLINI.

Poslanska skupina Nova Slovenija je 8. 4. 2024 na Komisijo za nadzor javnih financ naslovila zahtevo za sklic nujne seje z navedeno točko dnevnega reda. Kot gradivo k točki ste prejeli zahtevo Poslanske skupine NSi, s predlogi sklepov. Gradivo je objavljeno tudi na spletnih straneh Državnega zbora s samim sklicem seje.

K tej točki dnevnega reda so bili vabljeni: gospod Aleksander Reberšek kot predstavnik Poslanske skupine NSi, Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, s predstavniki ministrstva so se opravičili, Mestna občina Velenje, Komunalno podjetje Velenje, Premogovnik Velenje, Holding Slovenske elektrarne, Termoelektrarna Šoštanj in Civilna iniciativa Velenje.

Vse prisotne vabljene na seji še enkrat lepo pozdravljam!

Zdaj, razpravo bomo začeli tako, da bo najprej dobil besedo predstavnik Poslanske skupine NSi, gospod Reberšek, potem vabljeni gostje in potem razprava med poslankami in poslanci.

Torej, najprej uvodoma gospod Reberšek, beseda je vaša, da predstavite argumente za sklic same izredne seje, te seje komisije.