Govor

Dober dan. Spoštovane kolegice poslanke in kolegi poslanci, gospe in gospodje!

Začenjam 67. izredno sejo Državnega zbora, ki je bila sklicana na podlagi prvega odstavka 58. člena ter drugega odstavka 60. člena Poslovnika Državnega zbora.

Najprej vas obveščam, da je umrl gospod Roberto Battelli, dolgoletni poslanec Državnega zbora v sedmih mandatnih obdobjih, v letih od 1992 do 2018. Prosim vas, da spomin nanj počastimo z minuto molka.

/ minuta molka/ Najlepša hvala.

Obvestili o odsotnih poslankah in poslancih seje ter o vabljenih na sejo sta objavljeni na e-klopi.

Lep pozdrav vsem prisotnim!

Prehajamo na določitev dnevnega reda 67. izredne seje Državnega zbora, predlog katerega ste prejeli v petek. 12. aprila s sklicem seje. O predlogu dnevnega reda bomo odločali v skladu s prvim odstavkom 64. člena Poslovnika Državnega zbora. Predlogov za širitev dnevnega reda seje nisem prejela. V zvezi s predlogom Poslanske skupine Nova Slovenija za umik Predloga za razpis posvetovalnega referenduma o pridelavi, predelavi, prometu in uporabi konoplje v medicinske namene z dnevnega reda 67. izredne seje Državnega zbora, vas obveščam, da umik te točke z dnevnega reda skladno s petim odstavkom 64. člena Poslovnika ni mogoč, saj gre za zadevo, ki je bila na dnevni red seje uvrščena na podlagi prvega odstavka 58. člena Poslovnika Državnega zbora in zato zaradi navedenega Državni zbor o tem predlogu za umik ne bo odločal.

Izvolite, kolega Cigler Kralj, postopkovno.