Govor

Hvala lepa. Zdaj predstavnikov Vlade in Državnega sveta ni z nami, tako, da lahko kar prehajamo na razpravo poslank in poslancev ter odločanje. V skladu s 3. alinejo prvega odstavka 128. člena Poslovnika Državnega zbora predlagam, da združimo razpravo o vseh členih predloga akta in glasujemo o vseh členih skupaj. Kdo temu nasprotuje? V kolikor ne, potem lahko prehajamo torej na razpravo in odpiram razpravo članic in članov odbora. Želi kdo razpravljati? V kolikor ne, potem zaključujem tudi razpravo in prehajamo kar na glasovanje. In sicer, odločali bomo torej o vseh členih predloga skupaj in pričenjam glasovanje.

Glasujemo. Navzočih je 13 članov in članic, za je glasovalo 12, proti nihče.

(Za je glasovalo 12.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da so vsi členi sprejeti z dvotretjinsko večino navzočih članov komisije.

S tem torej zaključujem drugo obravnavo predloga akta na matičnem delovnem telesu.

Komisija bo pripravila poročilo v katerem bo Državnemu zboru predlagala naj sprejme predlog akta v predloženem besedilu. V skladu z drugim odstavkom 42. člena Poslovnika moramo določiti še poročevalca oziroma poročevalko, ki bo predstavil poročilo na seji Državnega zbora. Predlagam, da sem to sama, razen če ima mogoče kdo željo. Ne. Hvala lepa za zaupanje.

S tem zaključujem 1. točko dnevnega reda.

In prehajamo še na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE TOČKA RAZNO. Želi še kdo besedo pod točko razno? V kolikor ne, tudi zaključujem 2. točko in s tem 4. sejo Komisije za Poslovnik. Hvala za vašo udeležbo in lep dan vam želim.