Govor

Dober dan, spoštovani kolegice poslanke, kolegi poslanci, gospe in gospodje!

Začenjam 65. izredno sejo Državnega zbora, ki je bila sklicana na podlagi prvega odstavka 58. člena in prvega odstavka 60. člena Poslovnika Državnega zbora.

Obvestili o odsotnih poslankah in poslancih in vabljenih na sejo sta objavljeni na e-klopi.

Lep pozdrav vsem prisotnim!

Prehajamo na določitev dnevnega reda 65. izredne seje, predlog katerega ste prejeli v petek, 15. marca, s sklicem seje.

O predlogu bomo odločali v skladu s prvim odstavkom 64. člena Poslovnika. Predlogov za širitev dnevnega reda nisem prejela, zato vam predlagam, da za današnjo sejo določite dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem. Prosim, preverite delovanje svojih glasovalnih naprav. Glasujemo o dnevnem redu

Glasujemo. Navzočih je 72 poslank in poslancev, vsi so glasovali za.

(Za je glasovalo 72.)(Proti nihče.)

Ugotavljam, da je dnevni red 65. izredne seje Državnega zbora določen.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE AN DRUGO OBRAVNAVO PREDLOGA ZAKONA O SPREMEMBAH ZAKONA O VOLITVAH V DRŽAVNI ZBOR, V OKVIRU SKRAJŠANEGA POSTOPKA.

Predlog je v obravnavo Državnemu zboru predložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisano Jelko Godec.

Predlog zakona je na 25. nujni seji 20. 3. 2024 obravnaval Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo kot matično delovno telo. Ker po končani razpravi odbor členov predloga zakona ni sprejel, je bila druga obravnava predloga zakona na seji delovnega telesa končana.

In zdaj dajem besedo predstavnikom poslanskih skupin za predstavitev stališč. Prva ima besedo Poslanska skupina Levica, v njenem imenu kolegica Nataša Sukič.

Izvolite.