Govor

Spoštovani kolegice poslanke in seveda kolegi poslanci, ter vsi vabljeni, na današnji seji odbora, prav lepo pozdravljeni!

Pričenjam 10. sejo Odbora za zdravstvo. Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora, in sicer: Karmen Furman, ki jo nadomešča poslanec Branko Grims, mag. Dejan Židan nadomešča Sama Bevka, Andrej Rajh nadomešča Vojka Starovića. Vsem tem članom želim prijetno počutje na našem odboru. Je pa še eno opravičilo, in sicer se današnje seje ne more udeležiti naš poslanski kolega Robert Pavšič.

Seja odbora je bila sklicana v skladu z 47. členom Poslovnika Državnega zbora. Na sejo so vabljeni predstavniki predlagatelja predloga rebalansa proračuna, to je Vlada, ter pristojna ministrstva, in sicer, Ministrstvo za finance in Ministrstvo za zdravje.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje dne 29. 1. 2020 ste prejeli predlog dnevnega reda seje odbora - Predlog rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2020. Gradivo z dne 31. 8. 2020 je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. In potem imamo seveda še točko Razno.

Odbor navedeno gradivo obravnava kot zainteresirano delovno telo, na podlagi 166. člena Poslovnika. Ker do začetka seje ni bilo predlogov za razširitev dnevnega reda oziroma za umik predlagane točke dnevnega reda, je določen takšen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem.

Tako prehajamo kar na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG REBALANSA PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2020.

Besedo dajem predlagatelju predloga rebalansa proračuna, in sicer, uvodno obrazložitev ima ponavadi Ministrstvo za finance, zato, spoštovana, vas vabim k besedi.