Govor

Spoštovani kolegice in kolegi, vsi vabljeni, ostali prisotni, lep pozdrav!

Pričenjam 19. sejo Odbora za finance, obveščam pa vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora: Andreja Kert, Lenart Žavbi, Jernej Vrtovec, Bojan Čebela in Monika Pekošak. Na seji pa kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: Nataša Avšič Bogovič, Sandra Gazinkovski, Jožef Horvat, Lucija Tacer ter Jurij Lep.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora, dne 25. 3. 2024 pa ste prejeli obvestilo o širitvi dnevnega reda z A1. točko na podlagi 154.d člena Poslovnika, ki ureja zadeve EU. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje in navedeno s širitvijo.

Prehajamo pa že na A1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO SPREMENJENEGA PREDLOGA SKLEPA SVETA O SPREMEMBI SKLEPA (EU, EURATOM) 2020/2053 O SISTEMU VIROV LASTNIH SREDSTEV EVROPSKE UNIJE, EPA 1415-IX, EU U 1262.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade dne 21. 3. na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Predlagatelj stališča je Vlada. Kot dodatno gradivo ste prejeli mnenje Komisije Državnega sveta za mednarodne odnose in Evropske zadeve.

K tej točki so vabljeni predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance.

Želi besedo predstavnica Ministrstva za finance, državna sekretarka magistrica Saša Jazbec? (Da.)

Izvolite.