Govor

Najlepša hvala. Lahko gremo zdaj na glasovanje? Želi še kdo? Lahko gremo na glasovanje?

Torej, zaključujem razpravo in dajem na glasovanje naslednje mnenje: "Odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano podpira Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o dobrobiti psov in mačk ter njihovi sledljivosti in predlaga Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme."

Glasujemo. Navzočih je 8 poslank in poslancev, vsi so glasovali za.

(Za je glasovalo 8.) (Proti nihče.)

Odbor je mnenje podprl.

S tem zaključujem A1 točko dnevnega reda.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, IN SICER NA OBRAVNAVO PREDLOGA ZAKONA O SPREMEMBAH ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O AGRARNI SKUPNOSTI, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo predložila Vlada.

Kolegij predsednice Državnega zbora je na 76. seji, 15. marca letos, sklenil, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku. Kot gradivo ste poleg predloga zakona prejeli mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 20. marca ter mnenje Komisije Državnega sveta za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano z dne 27. marca letos. K tej točki smo vabili seveda Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Zakonodajno-pravno službo, predstavnika Državnega sveta in predstavnike Kmetijsko gozdarske zbornice.

V poslovniškem roku, to je do 29. marca letos, je Poslanska skupina Svoboda vložila k 2. členu, torej k naslovu poglavja Končna določba amandma ter za novo prehodno določbo k 2A členu. Amandmaji, ampak se bomo prebili čez njih, saj bodo tudi obrazloženi.

Torej, pričenjam drugo obravnavo predloga zakona v okviru skrajšanega postopka.

Najprej dajem besedo predstavnici predlagatelja, torej državni sekretarki na ministrstvu gospe Evi Knez, izvolite.