Govor

Pričenjam 48. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in vas lepo pozdravljam še enkrat.

Obveščam vas, da so se opravičili za to sejo, in sicer poslanec Jožef Jelen je upravičeno odsoten. Na seji pa kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo poslanec Andrej Kosi, ki nadomešča poslanca Danijela Krivca in pa poslanec Milan Jakopovič, ki nadomešča poslanko Natašo Sukič.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red z eno točko, v zvezi s katerim v poslovniškem roku nisem prejela nobenega predloga za spremembo, zato je ta določen, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA PREDLOG ZA, TO JE PREDLOG ZA SKLIC JAVNE PREDSTAVITVE MNENJ O PREDLOGU ENERGETSKEGA ZAKONA.

Predlog Poslanske skupine NSi za javno predstavitev mnenj z dne 12. 1. 2024 je objavljen na spletni strani Državnega zbora. Predlagatelj javne predstavitve mnenj Poslanske skupine NSi navaja, da je namen javne predstavitve mnenj opraviti širšo razpravo, pridobiti mnenje in stališča strokovne in širše javnosti o izvedbenih in drugih vprašanjih glede predloga energetskega zakona. Javna predstavitev mnenj naj bi tako podala odgovore na več vprašanj, ki so navedene v predlogu za sklic javne predstavitve mnenj.

V razpravo tako dajem naslednji predlog sklepa: Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor bo na podlagi 46. člena Poslovnika Državnega zbora opravil javno predstavitev mnenj o Predlogu Energetskega zakona.

Odpiram razpravo o predlogu sklepa. Najprej sprašujem, če želi besedo predstavnik predlagatelja javne predstavitve mnenj, Poslanska skupina NSi in v njenem imenu poslanec magister Janez Žakelj. Želite besedo? Izvolite besedo.