Govor

Najlepša hvala. Zaključujem razpravo pri tej 5. točki.

Na glasovanje pa sedaj dajem predlog sklepa, ki se glasi: »Odbor za zadeve Evropske unije se je seznanil z izhodišči za udeležbo delegacije Republike Slovenije na zasedanju Sveta Evropske unije za kmetijstvo in ribištvo, ki bo v Bruslju 26. marca 2024 in jih bo podprl.« Spoštovane kolegice in kolegi, začnemo z glasovanjem.

Glasujemo. Ugotavljam, da je bilo 13 kolegic in kolegov za, nihče proti.

(Za je glasovalo 13.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je ta sklep sprejet.

In s tem končujem 5. točko dnevnega reda.

Iz 5. točke, pa sedaj gremo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, gre za PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O KREPITVI POLICIJSKEGA SODELOVANJA V ZVEZI S PREPREČEVANJEM, ODKRIVANJA IN PREISKOVANJEM TIHOTAPLJENJA MIGRANTOV IN TRGOVINE Z LJUDMI, O OKREPITVI EUROPOLOVE PODPORE PRI PREUČEVANJU TEH KAZNIVIH DEJANJ IN BOJU PROTI NJIM TER SPREMEMBI UREDBE 2016/794.

Gradivo k 1. in 2. točki dnevnega reda smo prejeli od Vlade 7. marca 2024, k 3. točki pa 14. marca 2024 na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in vlado Evropske unije. Skrajni rok za obravnavo gradiva k 1. in 2. točki v Državnem zboru je danes, k 3. točki pa 29. marca 2024. Odločil sem se tudi, da bomo 1. in 2. točko torej, ker sta vsebinsko povezani, torej združili v razpravo tako, da lahko razpravljate sedaj pri 1. točki tudi v okviru 2. točke, kasneje bomo pa seveda pri 2. točki samostojno tako glasovali. Gradivo k tej točki je bilo v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora dodeljeno obravnavo Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru in Odboru za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo kot matičnemu delovnem telesu. Slednji ga je obravnaval na 35. nujni seji 20. marca 2024 in sprejel mnenja, ki smo ga tudi prejeli. Gradivo k 2. in 3. točki pa je bilo v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora dodeljeno v obravnavo Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru in Odboru za pravosodje kot matičnemu delovnemu telesu. Slednji je omenjeni gradivi obravnaval na 24. seji, to je pa bilo 20. marca 2024 in je prav tako sprejel mnenje, ki smo jih prejeli.

Ministra ni tukaj, z nami je pa državna sekretarka, se opravičujem, torej gospa Tina Heferle, državna sekretarka z Ministrstva za notranje zadeve, da nam predstavite predlog uredbe in pa zlasti predlog stališča Republike Slovenije. Izvolite.