Govor

Hvala lepa.

Želi kdo besedo? (Ne.) Nihče, torej ne bo razprave in na glasovanje dajem sklep: "Predlog zakona o spremembi in dopolnitvah Zakona o zdravniški službi se obravnava po nujnem postopku."

Glasujemo. Za so glasovale Poslanske skupine Levica, Svoboda in SD in poslanec narodne skupnosti, proti v Poslanski skupini SDS in Nova Slovenija.

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

In s tem zaključujem to točko.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - DOLOČITEV ČASA OBRAVNAVE TOČK DNEVNEGA REDA 18. SEJE DRŽAVNEGA ZBORA, KI SE BO ZAČELA V PONEDELJEK 25. MARCA.

Gradivo ste prejeli včeraj. Obveščam vas, da bo vložen predlog za širitev dnevnega reda 18. seje Državnega zbora, z obravnavo predloga zakona o spremembi in dopolnitvah Zakona o zdravniški službi, glede katerega je Kolegij prav v prejšnji točki sprejel odločitev, da se obravnava po nujnem postopku. Če bo predlog za širitev sprejet, bo matično delovno telo, to je Odbor za zdravstvo, omenjeni predlog zakona obravnaval predvidoma v petek 29. marca dopoldne, na seji zbora pa bo na vrsti v torek 2. aprila. Odpiram razpravo, če kdo želi? (Ne.) Torej prehajamo na glasovanje.

Na glasovanje dajem sklep: "Sprejme se čas za obravnavo posameznih točk dnevnega reda 18. seje zbora, ki se bo začela v ponedeljek, 25. marca 2024 skupaj z dogovorjenimi oziroma sprejetimi spremembami."

Glasujemo. Za so glasovale Poslanske skupine Levica, Svoboda SD in poslanec narodne skupnosti, proti nihče. Ugotavljam, da je sklep sprejet.

In s tem zaključujem to točko.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZA OBRAVNAVO PREDLOGOV ZAKONOV PO SKRAJŠANEM POSTOPKU.

Predlog ste prejeli s sklicem seje Kolegija in razpravljali in odločali bomo o štirih predlogih za obravnavo predloga zakona po skrajšanem postopku. Najprej o tem, da se po skrajšanem postopku obravnava Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o mladinskih svetih. Gospod Damijan Zrim bo predstavil predlog zakona v imenu predlagatelja predloga zakona.

Izvolite.