Govor

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi! Pričenjam 56. sejo Odbora za zunanjo politiko.

Obveščam vas, da so zadržani, oz. da na seji sodelujejo kot nadomestne članice in člani naslednje poslanke in poslanci. Tako sem prejel pooblastila in sicer poslanka Jožica Derganc nadomešča poslanca Dušana Stojanovića, poslanec Rado Gladek nadomešča poslanca Janeza Janšo in pa poslanec Bojan Čebela nadomešča poslanca mag. Dejana Premika. Lepo pozdravljam vse navzoče!

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje in ker nisem dobil predlogov za širitev, je določen dnevni red tak, kot je bil predlagan s sklicem.

Tako prehajam na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - VPRAŠANJA IN POBUDE ČLANOV ODBORA ZA ZUNANJO POLITIKO.

Kot ste seznanjeni je ta točka uvrščena na dnevni red izrednih sej Odbora za zunanjo politiko na podlagi prvega odstavka 3. člena Zakona o zunanjih zadevah. Tako kot vedno, bi izbrali en sklop vprašanj, potem pa bi pa besedo za odgovore predali državni sekretarki. Postopkovno sem že večkrat pojasnil kako je z vprašanji in časovni termini, tako da gotovo bi bilo odveč, da ponovno ponavljam ta pravila. Zato sprašujem, spoštovane kolegice in kolegi, želi kdo besedo? Kolega Žavbi, izvoli.