Govor

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, lepo pozdravljeni! Pričenjam 18. sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da sta zadržana in se seje ne moreta udeležiti Jernej Vrtovec in Franc Breznik. Namesto Tineta Novaka bo prisostvoval seji mag. Darko Krajnc, namesto Lenarta Žavbija Miha Lamut in namesto Suzane Lep Šimenko Anton Šturbej.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O IZVAJANJU UREDBE (EU) O OKVIRU ZA SANACIJO IN REŠEVANJE CENTRALNIH NASPROTNIH STRANK, DRUGA OBRAVNAVA.

Predlagateljica zakona je Vlada. K obravnavi te točke so vabljeni predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance ter Zakonodajno-pravne službe. Kot gradivo ste poleg predloga zakona prejeli tudi mnenje Zakonodajno-pravne službe in mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance. Rok za vlaganje amandmajev je potekal 8. 3. 2024. Amandmaje so vložile poslanske skupine Svoboda, SD in Levica.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona.

Želi predstavnica Ministrstva za finance podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona? Izvolite, gospa Nikolina Prah, državna sekretarka.