Govor

Miran Gajšek

Tisto, kar vemo, lahko povemo. Jaz bi se zahvalil doktor Gregoriču za ta vprašanja. Zdaj, konkretna vprašanja glede recimo japonskega dresnika, ne glede na to, da to zveni, bom rekel, tako kot neka rastlina, to je res. Japonski dresnik je invazivna rastlina in definitivno se mora iztrebiti na način, da ne raste več, ker drugače lahko to prebije še kaj hujšega, lahko, to vemo iz izkušenj.

Zdaj, kar se tiče samega odlagališča Boršt. Hvala lepa za te pripombe, se pravi glede kanalov, glede drenaže, glede tega, na kakšen način se sanirajo razpoke, ker se morajo sanirati, in tudi glede podzemnega rova. In v smislu poskusa zajetja več zalednih voda, to pomeni, da več zalednih voda, kot jih ta podzemni rov zajame, bolj je celotno odlagališče stabilno. To vem kot tehnik ali pa kot inženir tudi. In tudi glede pripombe glede vsote 9 tisoč 600 evrov za sanacijo. Zdaj jaz lahko rečem samo to, da glede na dejstvo, da smo se na Ministrstvu za naravne vire in prostor skupaj z rudnikom resno lotili tega, bomo tudi zelo resno vzeli, vzeli, vzeli vaše pripombe.

Glede tega, zakaj Zgodovinski arhiv Ljubljana ne pa Državni arhiv tu v Grubarjevi palači, pa res ne vem, se bomo pa pozanimali, pa vam tudi sporočili.

Zdaj, če bi še direktorica mogoče kaj dopolnila.