Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter preostale prisotne lepo pozdravljam in začenjam 29. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Obveščam vas, da sta zadržana in se seje ne moreta udeležiti poslanec Zvone Černač in dr. Matej Tašner Vatovec. Na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo: Gašper Ovnik nadomešča Jurija Lepa in mag. Miroslav Gregorič nadomešča poslanko Terezo Novak.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: Poziv k izpolnitvi vladnih obljub in zavez za izboljšanje finančnega ter socialnega položaja slovenskih upokojencev. Ker v poslovniškem roku ni bilo predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Na sejo sta bila vabljena v imenu predlagatelja mag. Karmen Furman in minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Prehajamo na 1. TOČKO, TO JE POZIV K IZPOLNITVI VLADNIH OBLJUB IN ZAVEZ ZA IZBOLJŠANJE FINANČNEGA TER SOCIALNEGA POLOŽAJA SLOVENSKIH UPOKOJENCEV.

Zahteva Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke je objavljena na spletni strani Državnega zbora.

Besedo dajem predstavnici predlagatelja za dopolnilno obrazložitev zahteve. Mag. Karmen Furman, izvolite.