Govor

Hvala tudi vam, gospod Kekec, za predstavitev mnenja komisije Državnega sveta.

Sedaj bom odprl razpravo, kot sem napovedal. Torej k 1. in 2. točki lahko teče razprava. Spoštovani kolegice in kolegi, želi kdo razpravljati pri 1. in 2. točki? (Ne.) Vidim, da je vse jasno. S tem tudi končujem razpravo.

Ker je predlog stališča daljši, ga, če se strinjate, ne bi bral v celoti, tako da dajem na glasovanje predlog stališča za 1. točko kot je objavljen torej na 4. strani predloga gradiva, ki ste ga prejeli.

Tako, sedaj bomo začeli z glasovanjem pri 1. točki.

Glasujemo. Za je glasovalo 9 poslank in poslancev, nihče proti.

(Za je glasovalo 9.)(Proti nihče.)

Ugotavljam, da je to stališče sprejeto.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - malo pozornosti samo - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O ZAKONIKU UNIJE O ZDRAVILIH ZA UPORABO V HUMANI MEDICINI TER RAZDELITVI DIREKTIVE 2001/83 IN DIREKTIVE 2009/35.

Predstavitev in razpravo smo opravili torej že pri prejšnji točki, tako da bomo sedaj glasovali o predlogu stališča. Ker je tudi to stališče izrazito dolgo, ga ne bi bral v celoti, tako da dajem na glasovanje predlog stališča kot je bil objavljen na 4. strani gradiva, ki ste ga tudi prejeli.

Tako, sedaj bomo začeli z glasovanjem ob 2. točki.

Glasujemo. Za je prav tako glasovalo 9 poslank in poslancev, nihče proti.

(Za je glasovalo 9.)(Proti nihče.)

Ugotavljam, da je tudi to stališče sprejeto.

Prehajamo na 3. točko dnevnega reda … Se vam zahvaljujem / nerazumljivo/.

Ja, torej s tem končujem 2. točko, se zahvaljujem predstavnikom Ministrstva za zdravje.

Sedaj prehajamo na 3. TOČKO DNEVNEGA REDA - ZASEDANJE SVETA EVROPSKE UNIJE ZA PRAVOSODJE IN NOTRANJE ZADEVE, KI BO V BRUSLJU 4. IN 5. MARCA 2024.

Gradivo k 3., 4. in 5. točki smo prejeli od Vlade 29. februarja 2024 na podlagi 8. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Pri tej točki bom sedaj prosil državno sekretarko na Ministrstvu za notranje zadeve, gospo Tino Heferle, da nam predstavi izhodišča za udeležbo delegacije Republike Slovenije na zasedanju sveta.

Spoštovana Tina Heferle, izvolite.