Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Začenjam 24. nujno sejo odbora.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti: Miha Kordiš in Anja Bah Žibert. Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili pa sodelujejo: Tamara Kozlovič namesto Sare Žibrat in pa Andrej Kosi in namesto Alenke Helbl.

Ker v poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

S sklicem ste prejeli naslednji dnevni red: 1. Točka - Predlog sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2024 in pa 2. točka - Predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2025.

Odboru predlagam, da združimo obravnavo obeh točk dnevnega reda. Ali kdo temu nasprotuje? (Ne.)

Če torej nihče ne nasprotuje, prehajamo na obravnavo 1. IN 2. TOČKE - PREDLOG SPREMEMB PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2024 IN PREDLOG PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2025.

Gradivo za sejo s predlogoma proračunov je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora.

Na sejo so bili vabljeni: Ministrstvo za finance, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvo za solidarno prihodnost, Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Konfederacija sindikatov Slovenije Pergam, Konfederacija sindikatov 90 Slovenije, Konfederacija novih sindikatov Slovenije - Neodvisnost, Slovenska zveza sindikatov Alternativa, Zveza delavskih sindikatov Slovenije - Solidarnost, Konfederacija sindikatov javnega sektorja Slovenije in zagovornika načela enakosti.

V skladu s Poslovnikom lahko odbor predloga proračunov obravnava z vidika svojih pristojnosti, torej le v tistem delu, ki se nanaša na njegovo delovno področje. To pomeni, da bomo obravnavali le tista dela predlogov proračunov, ki se nanašata na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvo za solidarno prihodnost, in sicer kot zainteresirano delovno telo.

Uvodno besedo dajem najprej predstavniku Ministrstva za finance, in sicer mag. Simona Poljanšek. Je tukaj? (Da.)

Aha, izvolite.