Govor

Dober dan! Dobrodošli na 26. nujni seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Vse članice in člane odbora, vabljene, ostale prisotne prav lepo pozdravljam. Začenjamo sejo in takoj uvodoma vas obveščam, da se seje ne morejo udeležiti poslanka Eva Irgl, poslanka Karmen Furman, poslanka Anja Bah Žibert in poslanka Alenka Helbl. Na seji kot nadomestne članice in člani odbora s pooblastili sodelujejo poslanec Tomaž Lah, ki nadomešča poslanka poslanca Darka Krajnca in poslanka Andreja Rajbenšu, ki nadomešča poslanca Jurija Lepa.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red s 1. točko dnevnega reda - obravnava zahteve Državnega sveta za ponovno odločanje Državnega zbora o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih. V poslovniškem roku ni bilo predlogov za spremembo dnevnega reda, zato ugotavljam, da je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

S tem prehajamo na našo TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE OBRAVNAVA ZAHTEVE DRŽAVNEGA SVETA ZA PONOVNO ODLOČANJE DRŽAVNEGA ZBORA O ZAKONU O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O DELOVNIH RAZMERJIH. Gradivo za sejo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. K točki pa so bili vabljeni Državni svet, Vlada, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Za predstavitev izhodiščne zahteve dajem besedo predstavniku Državnega sveta, to je gospod Marko Lotrič. Izvolite.