Govor

Ja, hvala za besedo, spoštovana predsednica.

Torej, meni se ta starostna omejitev ne zdi smiselna, kajti družbena aktivnost posameznika ali posameznice ni le v zvezi z delovno aktivnostjo oziroma z nekimi omejitvami, ki so določene za starostno upokojitev ali karkoli drugega. Ljudje niso zgolj delovno aktivni v svojem življenjskem obdobju, v smislu delovnega razmerja. Vsekakor so na razno razne načine posamezniki aktivni, družbeno aktivni in na eni strani spodbujamo vseživljenjsko učenje in izobraževanje ravno zato, da spodbujamo ljudi k večji aktivnosti in vključenosti v družbeno življenje, v participacijo na vseh segmentih družbenega življenja, po drugi strani pa jim postavljamo take nesmiselne omejitve.

Tako, da jaz se s tem ne strinjam. Hvala.

PODPREDSEDNICA SANDRA GAZINKOVSKI: Hvala.

Bi še kdo razpravljal? (Ne.) Prehajamo na glasovanje o predlaganem mnenju.

Glasujemo. Za je glasovalo 9 poslank in poslancev in 1 proti.

(Za je glasovalo 9.) (Proti 1.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

S tem zaključujem to točko.

Prehajamo na 1. TOČKO - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBI ZAKONA O ČEZMEJNEM IZVAJANJU STORITEV.

Na spletni strani Državnega zbora je bilo objavljeno gradivo.

K točki pa so bili vabljeni: Skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim Janezom Ciglerjem Kraljem, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zakonodajno-pravna služba in Državni svet.

Začenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravičili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Odbor bo predlog zakona obravnaval na podlagi 126. in 142. člena Poslovnika Državnega zbora.

Za dopolnilno obrazložitev dajem besedo predstavniku predlagatelja, gospodu Aleksandru Reberšku.

Izvolite.