Govor

Lepo pozdravljeni. Pozdravljam vse članice in člane Odbora za pravosodje, gospo kandidatko za ministrico ter ostale prisotne.

Pričenjamo 18. nujno sejo Odbora za pravosodje. Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora: mag. Darko Krajnc, ki ga nadomešča mag. Dejan Premik, ter magi. Urška Klakočar Zupančič, ki jo nadomešča magistra Nataša Avšič Bogovič. Ker k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev, oz. za umik katere od predlaganih točk, je določen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA PREDSTAVITEV GOSPE ANDREJE KATIČ, KANDIDATKE ZA MINISTRICO ZA PRAVOSODJE, KI JE V IMENOVANJE DRŽAVNEMU ZBORU PREDLAGA PREDSEDNIK VLADE.

Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora, oz. ste ga poslanke in poslanci prejeli v varovani predal v sistemu UDIS. Torej vabili smo kandidatko in sicer kandidatka se bo v skladu s 112. členom Ustave Republike Slovenije ter prvim in drugim odstavkom 230. člena Poslovnika Državnega zbora predstavila Odboru za pravosodje kot pristojnemu delovnemu telesu in odgovarjala na vprašanja članic in članov. Na podlagi predstavitve bo odbor v skladu s prvim odstavkom 231. člena Poslovnika sprejel mnenje o ustreznosti predstavitve kandidatke, ki ga bo v roku iz prvega odstavka 231. člena Poslovnika poslala predsednici Državnega zbora in predsedniku Vlade.

Uvodoma torej prosim gospo Andrejo Katič, kandidatko za ministrico za pravosodje, da se predstavi Odboru za pravosodje. Izvolite, prosim.