Govor

Spoštovane kolegice in kolegi poslanci, vsi vabljeni in prisotni na današnji seji, lep pozdrav!

Začenjam 30. nujno sejo Odbora za zdravstvo.

Obveščam vas, da je zadržan, se seje ne more udeležiti, Felice Žiža, kolega, in na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: Tatjana Greif nadomešča nezasedeno mesto, mag. Karmen Furman nadomešča Andrej Kos in pa kolegico Jelko Godec nadomešča kolega Anton Šturbej.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Torej dnevni red: Predlog stališča Republike Slovenije do predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta v postopkih unije za odobritev in nadzor zdravil za uporabo v humani medicini ter določitvi pravil, ki urejajo Evropsko agencijo za zdravila, spremembi uredb ter razveljavitvi uredb.

Točka 2: Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o zakoniku Unije o zdravilih za uporabo v humani medicini ter razveljavitvi direktive 2001/83 in direktive 2009/35. Odbor navedeno gradivo obravnava v skladu s prvim in drugim odstavkom 154. člena Poslovnika Državnega zbora in Odboru za zadeve EU posreduje svoje mnenje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O POSTOPKIH UNIJE ZA ODOBRITEV IN NADZOR ZDRAVIL ZA UPORABO V HUMANI MEDICINI TER DOLOČITVI PRAVIL, KI UREJAJO EVROPSKO AGENCIJO ZA ZDRAVILA, SPREMEMBI UREDB TER RAZVELJAVITVI UREDB.

Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. Predlog stališča je bil v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora dodeljen v obravnavo Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru ter Odboru za zdravstvo kot matičnemu delovnemu telesu.

K točki je bilo vabljeno Ministrstvo za zdravje. Prosim predstavnico ministrstva za predstavitev predloga stališča, gospa Eva Vodnik, državna sekretarka, beseda je vaša.