Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam! Pričenjam 25. nujno sejo Odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti gospa Suzana Lep Šimenko, na seji kot nadomestni član s pooblastilom sodeluje gospod Franci Kepa, ki nadomešča poslanca Franca Rosca; sicer ga tukaj ne vidim, ampak po vsej verjetnosti se nam bo pridružil.

S sklicem seje ste prejeli predlagani dnevni red seje odbora z eno in edino točko: Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Evropskega parlamenta in sveta o spremembi direktive o alternativnem reševanju potrošniških sporov ter direktiv. Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O SPREMEMBI DIREKTIVE 2013/11 EU O ALTERNATIVNEM REŠEVANJU POTROŠNIŠKIH SPOROV TER DIREKTIV EU, 2015/2302 EU 2019/2161 IN EU 2020/1828 EPA 1347, POMIŠLJAJ, RIMSKA 9, EU 1257.

Gradivo k tej točki smo prejeli od vlade na podlagi 1. odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Predlagatelj stališča je Vlada. Odbor bo kot matično delovno telo točko obravnaval na podlagi drugega odstavka 154. člena Poslovnika. K tej točki so vabljeni: Vlada, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport in tudi Državni svet.

Preden dam besedo predstavniku Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za predlog stališča, vas obveščam, da poslanec Lenart Žavbi nadomešča poslanca Tineta Novaka.

Besedo dajem predstavniku Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport mag. Dejanu Židanu. Izvolite, beseda je vaša.