Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Pričenjam 23. nujno sejo Odbora za kulturo.

Obveščam vas, da na seji kot nadomestne članice in člani odbora s pooblastili sodelujejo: Dušana Stojanović nadomešča poslanka Katarina Štravs, poslanca Antona Šturbeja nadomešča poslanka Karmen Furman, poslanca Andreja Hoivika pa nadomešča poslanec Dejan Kaloh.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora Hromitev programa Ars in glasbene produkcije RTV Slovenija vodi v razgradnjo slovenske umetniške ustvarjalnosti in onemogoča razvoj mladih ustvarjalcev.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem.

Smo pri 1. TOČKI DNEVNEGA REDA. Poslanska skupina Nova Slovenija-Krščanski demokrati je dne 24. 1. 2024 vložila zahtevo za sklic nujne seje Odbora za kulturo z navedeno točko dnevnega reda. Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. Vabljeni k točki dnevnega reda pa so razvidni iz sklica. Dodatno so bili na sejo vabljeni še Študentski svet Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, gospod Mirko Štular direktor Radia Slovenija, Slovenska matica in pa Glasbena matica Ljubljana.

Iva Dimic, kot predlagateljici vam predajam besedo.