Govor

David Polutnik

Hvala lepa za besedo. Jaz bom bolj na kratko, zato imam zraven tudi sodelavce, gospo Brigito Jamnik, ona bo dejansko lahko dala marsikateri odgovor, ki je pri nas tudi odgovorna oseba za vodo in to zadevo tudi skrbno spremlja in tudi svojo nalogo opravlja zelo odlično.

Jaz bom začel tako, če bi bilo z vodo karkoli narobe, po mojem danes v Državnem zboru ne bi ponudili nam najboljšo vodo, ki jo imamo v Ljubljani. Je tako?

Na začetku bi želel povedati, da VOKA SNAGA vodo, ki jo pijemo občani Ljubljane, je brezhibna. Če rečem tako, je v skladu z zdravstveno ustrezna, v skladu z vsemi določbami, ki jih zahteva zakonodaja in tu bi želel povedati, da je voda pitna, kajne? In to sta dve poglavitni dolžnosti, ki jih opravljamo kot upravljavec vodovoda, se pravi, da iz pipe priteče pitna voda, kajne. Ostalo, kar opravljamo v ozadju, imamo skrb in jo upravljamo odgovorno kot dober gospodar in tudi transparentno, kar gospa pravi, da ne opravljamo transparentnih nalog. Mi smo vse stvari, ki smo začutili, da bi lahko bilo karkoli narobe, te stvari, obveščali vse inštitucije v tej državi, ki so pristojne za te stvari in tudi Brigita je vse opravila v skladu z zakonodajo, z odredbami, ki jih trenutno veleva zakonodaja. Če bomo danes na nek način tu sprejeli, da je to karkoli drugače, bomo tudi mi na VOKI SNAGI to opravljali drugače.

Tisto transparentnost ali pa tisto obvestilo, ki jim gre do občanov je pa tisto, če bi bilo z vodo karkoli narobe, da bi voda postala ne pitna ali da ne bi jo smeli več točiti, bi najprej sigurno obvestili lastnika in istočasno tudi vse občane v Mestni občini Ljubljana, temu pa ta hip ni tako. Voda je pitna in je zdrava in jo lahko pijemo tako kot danes tukaj, tudi doma. Strokovna javnost, kot sem povedal, je bila o tem dogodku obveščena, ona je potem tudi vse naloge korektno do sedaj tudi opravljala, kar bo o tem povedala tudi več sodelavka Brigita. In če bi obstajala kakršnakoli nevarnost, še enkrat poudarjam, bi bili vsi občani obveščeni, trenutno pa te nevarnosti ni, voda je zdrava in pitna. Zdaj mogoče na določeno vprašanje gospe Dovjak, bom pa prosil Brigito, ali pa ko ji boste dali besedo, da bo ona o tem odgovarjala.