Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Pričenjam 15. sejo Odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da zadržanih na seji ni, nadomestnih trenutno še tudi ne in nadaljujemo. S sklicem seje ste prejeli predlagani dnevni red seje odbora, z dvema točkama: 1. točka Predlog zakona o državnih blagovnih rezervah, druga obravnava, dodatno pa ste dne 12. 2. 2024 prejeli obvestilo o širitvi dnevnega reda s točko A1. dnevnega reda na podlagi 154.d člena Poslovnika Državnega zbora s predlogom stališča Republike Slovenije do priporočila sklepa Sveta o odobritvi začetka pogajanj med Evropsko unijo in Švicarsko konfederacijo o institucionalnih rešitvah za sporazume med EU in Švico, povezane z notranjim trgom, ter o sporazumih, ki sta podlaga za stalni prispevek Švice h koheziji Unije in pridružitev Švice programom Unije.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom ugotavljam, da je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem in navedeno širitvijo.

In sedaj prehajamo na A1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PRIPOROČILA SKLEPA SVETA O ODOBRITVI ZAČETKA POGAJANJ MED EVROPSKO UNIJO IN ŠVICARSKO KONFEDERACIJO O INSTITUCIONALNIH REŠITVAH ZA SPORAZUME MED EU IN ŠVICO, POVEZANE Z NOTRANJIM TRGOM, TER O SPORAZUMIH, KI STA PODLAGA ZA STALNI PRISPEVEK ŠVICE H KOHEZIJI UNIJE IN PRIDRUŽITEV ŠVICE V PROGRAMU UNIJE, EPA 1323-IX, EU U 1253.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Predlagatelj stališča je Vlada. Odbor bo kot matično delovno telo točko obravnaval na podlagi drugega odstavka 154. člena Poslovnika Državnega zbora.

K tej točki so vabljeni: Vlada, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

Sedaj pa predajam besedo predstavniku Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za predstavitev stališča mag. Dejanu Židanu.

Izvolite, beseda je vaša.