Govor

Dobro jutro. Predlagam, da kar začnemo.

Vse članice in člane odbora, pozdravljam tudi vse vabljene in ostale prisotne.

Pričenjam 17. sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Imamo dve pooblastili, poslanec Franc Rosec nadomešča poslanko Anjo Bah Žibert in poslanka Suzana Lep Šimenko nadomešča poslanca Antona Šturbeja.

K dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik seje, zato je določen dnevni red kot je bil opredeljen s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO PREDLOGA STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O VZPOSTAVITVI NABORA TALENTOV EU.

Predlog stališča je na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije Državnemu zboru v obravnavo dne 31. 1. posredovala Vlada. K točki dnevnega reda je bilo vabljeno Ministrstvo za notranje zadeve.

Pričenjam prvo obravnavo stališča, ki jo bomo opravili na podlagi 154. člena Poslovnika Državnega zbora in po opravljeni razpravi bo odbor oblikoval mnenje in ga poslal Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru. Besedo dajem predstavnici Ministrstva za notranje zadeve, državni sekretarki gospe Tini Heferle. Izvolite.