Govor

Hvala lepa. Želi še kdo besedo? Ne vidim želje po razpravi. S tem zaključujem razpravo. Odboru predlagam, da odloča o naslednjem predlogu mnenja: "Odbor za finance podpira Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga Direktive Sveta o uvedbi sistema davčnih pravil države sedeža za mikro, mala in srednja podjetja ter spremembi Direktive 2011/16/EU, ki ga je predložila Vlada in predlaga pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme.

Glasujemo. Navzočih je 13 poslank in poslancev, 13 jih je glasovalo za, nihče proti.

(Za je glasovalo 13.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Če se strinjate, bo odbor pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije poročal pisno?

S tem zaključujem 1. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA DIREKTIVE SVETA O TRANSFERNIH CENAH EPA 1316-IX, EU U 1250.

Glede na to, da sta bili uvodni dopolnilni obrazložitev in razprava o 2. točki dnevnega reda opravljeni v okviru 1. točke dnevnega reda odboru predlagam, da odloča o naslednjem predlogu mnenja: Odbor za finance podpira navedeni predlog stališča Republike Slovenije do predloga navedene direktive, ki ga je predložila Vlada in predlaga pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme.

Glasujemo. Navzočih je 13 poslank in poslancev, vseh 13 je glasovalo za, nihče proti.

(Za je glasovalo 13.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto. Tudi tu predlagam, da odbor, pristojni odbor za zadeve Evropske unije poroča pisno.

S tem zaključujem 2. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 3. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA DIREKTIVE SVETA O POSLOVANJU V EVROPI "OKVIR ZA OBDAVČITEV DOHODKOV KRATKO BEFIT" EPA 1317-IX, EU U 1251.

Se opravičujem. Še eno pooblastilo moram prebrati in sicer gospa Sara Žibrat nadomešča Andrejo Živic. Glede na to, da ste bili uvodna dopolnilna obrazložitev in razprava o 3. točki dnevnega reda opravljeni v okviru 1. točke dnevnega reda odboru predlagam, da odloča o naslednjem predlogu mnenja: Odbor za finance podpira navedeni predlog stališča Republike Slovenije do omenjenega predloga, ki ga je predložila Vlada in predlaga pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme.

Glasujemo. Navzočih je 13 poslank in poslancev, 9 jih je glasovalo za, nihče proti.

(Za je glasovalo 9.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Ravno tako tudi tu predlagam, da odbor pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije poroča pisno.

S tem zaključujem tudi 3. točko dnevnega reda in 17. sejo Odbora za finance. Hvala lepa vsem za udeležbo in pa lep dan vam želim.