Govor

Dobro jutro vsem skupaj!

Pričenjam 17. sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da so kot nadomestni člani odbora s pooblastilom sodeluje Aleš Rezar namesto Tineta Novaka in Andrej Kosi namesto Franca Breznika. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Tako prehajam na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA DIREKTIVE SVETA O UVEDBI SISTEMA DAVČNIH PRAVIL DRŽAVE SEDEŽA ZA MIKRO, MALA IN SREDNJA PODJETJA TER SPREMEMBI DIREKTIVE 2011/16/EU.

Gradivo k 1. 2. in 3. točki dnevnega reda ste prejeli od Vlade dne 31. 1. 2024 na podlagi prvega. odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Prejeto dodatno gradivo k 2. in 3. točki dnevnega reda je še mnenje švedskega parlamenta. Ker so vsi predlogi stališč, ki jih obravnavamo danes vsebinsko povezani predlagam, da uvodno dopolnilno obrazložitev in razpravo opravimo skupaj v okviru te točke dnevnega reda, glasovali pa bomo posebej o podpori posameznemu predlogu stališča. Predlagatelj stališč pri navedenih točkah je Vlada Republike Slovenije, odbor pa bo kot matično delovno telo točke obravnaval na podlagi drugega odstavka 154.h člena Poslovnika Državnega zbora. K vsem trem navedenim točkam vabim predstavnice Ministrstva za finance. Želi predstavnica Ministrstva za finance besedo? Izvolite, gospa mag. Katja Božič, državna sekretarka.