Govor

Prav en lep pozdrav! Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi!

Naj uvodoma povem, da bom sejo po pooblastilu predsednika Odbora za zadeve Evropske unije gospoda Franca Breznika kot podpredsednik odbora vodil jaz in s tem pričenjam 66. sejo Odbora za zadeve Evropske unije. Najprej vas obveščam, da je zadržan in se seje ne bo udeležil Franc Breznik. Imam pa tudi dve pooblastili, torej kolegica Andreja Živic nadomešča kolegico mag. Almo Intihar in kolegica Tereza Novak nadomešča kolega dr. Martina Premka.

Obveščam vas, da so na sejo povabljeni poslanci Evropskega parlamenta iz Republike Slovenije, Urad predsednice Republike Slovenije, Kabinet predsednika Vlade ter predstavniki Vlade in Državnega sveta.

Vse navzoče prav lepo pozdravljam!

Prehajam na določitev dnevnega reda seje odbora.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red. ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo je določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

In prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - POROČILO O IZVAJANJU EVROPSKE KOHEZIJSKE POLITIKE 2014-2020 IN 2021-2027 ZA OBDOBJE OD JANUARJA 2014 DO KONCA DECEMBRA 2023.

Gradivo smo prejeli od Vlade 1. februarja, in sicer v seznanitev. Naj omenim tudi, da smo na sejo poleg predstavnikov Vlade povabili tudi predstavnike Združenja občin Slovenije, Skupnost občin Slovenije ter Združenje mestnih občin Slovenije.

In za uvodno predstavitev poročila sedaj vabim mag. Marka Koprivca, državnega sekretarja na Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj.

Beseda je vaša, izvolite.