Govor

Bom še enkrat pojasnila za vsakega posebej.

Najprej ste predlagali, da povabim Petra Jančiča kot urednika spletnega časopisa. Ne vidim potrebe, zakaj bi ta dotična oseba komentirala dogajanja na RTV, če z RTV ni povezana. To ni javna predstavitev mnenj in zato ne bomo vabili kar vsakega političnega komentatorja, urednika nekih zasebnih medijev, ki bi želel tu komentirati dogajanja na RTV.

Nadalje, Varuh človekovih pravic. V Državnem zboru obravnavamo splošna poročila, ki vsebujejo statistične, analitične in anonimne podatke o kršenju človekovih pravic, ne pa nekih konkretnih primerov. In zato ne vidim potrebe, da bi se na Odboru za kulturo ukvarjali z nekimi konkretnimi morebitnimi kršitvami človekovih pravic.

Potem inšpektorica Inšpektorata za delo in pa direktor Policijske uprave. Že uvodoma sem pojasnila, da nismo Odbor za delo in da se ne bomo ukvarjali s kršitvami delovnopravne zakonodaje. Poleg tega pa gre v tem vašem predlogu za politični pritisk na delo državnih organov in kot politiki se nimamo pravice vtikati v morebitne odprte postopke, kazenske ali inšpekcijske postopke, ki so v teku.

In sedaj upam, da sva zaključila to izmenjavo in boste predstavili svojo zahtevo.