Govor

Spoštovane kolegice poslanke in kolegi poslanci, gospe in gospodje, začenjam 16. sejo Državnega zbora, ki je bila sklicana na podlagi prvega odstavka 57. člena Poslovnika Državnega zbora.

Obvestili odsotnih poslankah in poslancih seje in o vabljenih na sejo sta objavljeni na e-klopi. Vse prisotne lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda 16. seje Državnega zbora, predlog katerega ste prejeli v petek, 19. januarja, s sklicem seje. O predlogu bomo odločali v skladu z drugim odstavkom 64. člena Poslovnika in najprej prehajamo na obravnavo in odločanje o dveh predlogih za umik točke z dnevnega reda seje.

Najprej prehajamo na predlog poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica, ki Državnemu zboru predlagajo, da z dnevnega reda 16. seje umakne 8. točko dnevnega reda, to je Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu okolja, druga obravnava. Predlog ste prejeli 26. januarja in je objavljen na e-klopi.

Želi besedo predstavnik predlagatelja? Da umika, okej. Želi morda besedo predstavnik Vlade? Ne. Morda besedo predstavniki poslanskih skupin? Tudi ne. Torej ne bo predstavitve stališč o predlogu umika.

In prehajamo na odločanje. Prosim vas, da preverite delovanje glasovalnih naprav. Odločamo o predlogu za umik 8. točke dnevnega reda.

Glasujemo. Navzočih je 76 poslank in poslancev, za jih je glasovalo 43, proti pa nihče.

(Za je glasovalo 43.)(Proti nihče.)

Ugotavljam, da je predlog za umik sprejet.

Poslanska skupina Nova Slovenija Državnemu zboru predlaga, da z dnevnega reda 16. seje umakne 13. točko dnevnega reda, to je Predlog energetskega zakona, prva obravnava. Predlog ste prejeli 26. januarja in je objavljen na e-klopi.

Želi besedo predstavnik predlagatelja umika? (Da.) Izvolite, kolega Janez Cigler Kralj, izvolite. Lahko za govornico, ja, izvolite.