Govor

Lep pozdrav vsem skupaj, lepo pozdravlja vse članice in člane odbora, pa ostale prisotne!

Pričenjam 37. nujno sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da je zadržan, se seje ne more udeležiti kolegica Suzana Lep Šimenko, nadomešča jo Franci Kepa, nadomešča Francija Rosca, Andrejo Rajbenšu pa nadomešča Lenarta Žavbija in Jožef Horvat nadomešča Jerneja Vrtovca.

S sklicem ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembe dnevnega reda, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBI IN DOPOLNITVAH ZAKONA O IZVRŠEVANJU PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETI 2024 IN 2025, NUJNI POSTOPEK.

Predlagateljica zakona je Vlada. Na podlagi drugega odstavka 164. člena Poslovnika Državnega zbora se predlog zakona obravnava po nujnem postopku. K obravnavi te točke so vabljeni predstavnice, predstavniki Ministrstva za finance in pa Zakonodajno-pravne službe. Prejeli ste dodatno gradivo k predlogu zakona in sicer mnenja Zakonodajno-pravne službe in pa amandmaji k predlogu zakona se vlagajo do zaključka razprave o posameznih členih na seji odbora. Do sedaj so amandmaje vložile Poslanske skupine Svoboda, SD in Levica in sicer k 1. in 3. členu predloga zakona.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona. Želi predstavnica Ministrstva za finance podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona? Izvolite, državna sekretarka, mag. Saša Jazbec.