Govor

Hvala, predsednica.

Lep pozdrav vsem!

Pod to točko bi želel v imenu Poslanske skupine NSi opozoriti na zavajanje, ki si ga je privoščila predsednica Odbora za infrastrukturo na 14. seji tega odbora. Predsednica Nataša Avšič Bogovič, ki je predlog Poslanske skupine Nove Slovenije za širitev dnevnega reda seje s predlogom za javno predstavitev mnenj glede Energetskega zakona pospremila z besedami, citiram:

"Vsekakor pa bi pričakovala od Poslanske skupine NSi, da v samem predlogu za sklic javne predstavitve mnenj, da se bolj potrudi in že pri predložitvi navede vsaj minimalen nabor vprašanj, na katera naj se odgovori v okviru javne predstavitve mnenj in tudi povabila vabljenih." Konec citata.

Naj povem za komentar in v vednost vsem, da je Poslanska skupina NSi 12. januarja - 12. 1. - vložila predlog vprašanj, obsežen predlog vprašanj, za javno predstavitev mnenj in tudi seznam predloga, predlog seznama vabljenih na to javno predstavitev mnenj glede Energetskega zakona, očitno pa se predsednica Avšič Bogovič ni dobro pripravila na to sejo in je v javnosti navedla zavajajoče besede, brez da bi se opravičila za te navedbe.

Zahtevamo, da se take stvari ne ponavljajo več, da se predsednica Odbora za infrastrukturo tudi na to napako in zavajanje opozori.

Hvala.