Govor

Dobro jutro vsem. Začenjam 15. sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo in ker je tudi prva v letošnjem letu, naj vsem zaželim eno zdravo, uspešno leto, polno pozitivnih izzivov in, če se da, polno pozitivne energije. Mislim, da bomo na ta način se lahko spopadli s problemi, ki jih imamo, ali pa izzivi, ki jih imamo, mnogo lažje, tako da želim vsem tudi veliko pozitivne energije v letošnjem letu.

Zdaj pa nadaljujemo. Pozdravljam vse članice in člane odbora, vse vabljene ter vse ostale prisotne in imam nekaj pooblastil oz. obvestil. Poslanec Danijel Krivec nadomešča poslanca Žana Mahniča, danes pa je odsoten poslanec mag. Branko Grims in poslanec Anton Šturbej.

Dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oz. za umik zadeve in je določen dnevni red kot je bil opredeljen s sklicem.

In prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO LETNEGA POROČILA AGENCIJE ZA KOMUNIKACIJSKA OMREŽJA IN STORITVE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2022, ki je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

Kot gradivo smo prejeli: letno poročilo, sklep Vlade s soglasjem k letnemu poročilu, mnenje Državnega sveta in stališče Vlade do mnenja Državnega sveta.

K tej točki pa smo vabili Ministrstvo za digitalno preobrazbo, Agencijo za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije in Državni svet.

Letno poročilo Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije za leto 2022 je bilo 14. 9. 2023 posredovano Državnemu zboru na podlagi 254. člena Zakona o elektronskih komunikacijah, Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo pa ga bo obravnaval na podlagi četrtega odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora.

In pričenjamo obravnavo poročila in besedo dajem predstavniku Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije za predstavitve poročila. In izvolite, direktor mag. Marko Mišmaš.