Govor

Spoštovana državna sekretarka, hvala lepa za predstavljena izhodišča. Sedaj pa odpiram razpravo poslancev in poslank. Želi kdo besedo? Ugotavljam, da ne. S tem torej končujem razpravo. In ker je predlog stališča daljši, ga, če se strinjate, ne bi bral v celoti. Tako pa dajem na glasovanje predlog stališča, kot je objavljen na četrti in peti strani prejetega gradiva in prosim člane, da glasujemo.

Glasujemo. Navzočih je 11 poslank in poslancev, za je glasovalo 11, nihče proti.

(Za je glasovalo 11.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je s tem stališče sprejeto.

S tem končujem 1.a točko dnevnega reda.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA SKLEPA SVETA O PODPISU V IMENU EVROPSKE UNIJE PROTOKOLA O SPREMEMBI SPORAZUMA O GOSPODARSKEM PARTNERSTVU MED EVROPSKO UNIJO IN JAPONSKO, KAR ZADEVA PROST PRETOK PODATKOV.

Gradivo k tej točki je bilo v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora dodeljeno v obravnavo Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru in Odboru za gospodarstvo kot matičnemu delovnemu telesu. slednjega je obravnaval na 14. seji 17. januarja in sprejel mnenje, ki smo ga tudi prejeli. Prosim gospoda Matevža Frangeža, državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, da nam predstavi predlog sklepa sveta in zlasti predlog stališča Republike Slovenije. Izvolite.