Govor

Spoštovani članice in člani Komisije za nadzor javnih financ, spoštovani vabljeni gostje, pa seveda vsi, ki spremljate sejo preko televizijskih ekranov!

Pričenjam s 16. redno sejo Komisije za nadzor javnih financ.

Obveščam vas…, obveščam vas, da je zadržan poslanec Jani Prednik, seje se namreč ne more udeležiti in je pravočasno sporočil tudi svojo odsotnost, ni pa obvestil o nadomestnih članicah in članih.

Torej, s sklicem seje ste prejeli dnevni red seje komisije. V poslovniškem roku ni bilo nobenih predlogov za spremembo dnevnega reda, zato je določen dnevni red seje takšen, kot ste ga prejeli s samim sklicem seje.

Torej prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - REVIZIJSKO POROČILO RAČUNSKEGA SODIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE "RAČUNOVODSKI IZKAZI IN PRAVILNOST POSLOVANJA ZAVODA ZA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE SLOVENIJE V LETU 2022".

Komisija revizijsko poročilo z dne 22. 11., ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem seje obravnava na podlagi 39. člena Poslovnika Državnega zbora.

K tej točki sem vabil gospo Jano Ahčin, predsednico Računskega sodišča Republike Slovenije, dr. Tatjano Mlakar, generalno direktorico Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Računsko sodišče Republike Slovenije in Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Besedo za uvodno predstavitev revizijskega poročila sedaj dajem gospe Nataši Musar Mišeljić, vrhovni državni revizorki, ob tem pa opozarjam, da smo prejeli včeraj obvestilo s strani ZZZS, da je, da smo malce časovno omejeni in jaz upam, da bomo v eni uri spravili to sejo skupaj. Tako, da direktorica... / oglašanje iz dvorane/ Saj bodo razumeli, bodo na skupščini razumeli, kako pomemben je Državni zbor.

Tako, da izvolite najprej, gospa revizorka.