Govor

Leopold Pogačar

Lep pozdrav, predsedujoča. Spoštovane poslanke, poslanci, ostali prisotni, lep pozdrav v mojem imenu in v imenu Državnega sveta.

Tako kot ste dejala, komisija Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance je na 16. seji, 10. januarja obravnavala Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo po rednem postopku predložila Vlada Republike Slovenije. Naj takoj na začetku povem, da komisija predlog zakona podpira.

Glede na to, da so bili razlogi, spremembe in vse že dobro pojasnjeno to ne bi ponavljal. Bi pa povedal, da je predlagatelj pojasnil, da bo v nadaljevanju zakonodajnega postopka določene zadeve oziroma člene ustrezno uskladil z vsebino predloga zakona na podlagi mnenja Zakonodajno-pravne službe Državnega zbora. Mogoče kot zanimivost državni sekretar je še dodatno pojasnil, da so v pripravi številni predlogi zakonov, s katerimi se bo v našo zakonodajo vključilo v vsebino številnih evropskih uredb, pri čemer se ministrstvo o spremembah usklajuje z gospodarstvom oziroma različnimi gospodarskimi združenji. Skratka, komisija je predlog zakona podprla, ni imela vsebinskih pripomb in ga je v okviru glasovanja soglasno podprla. Hvala.