Govor

Hvala lepa. Želi še kdo besedo? Ker ne želi nihče več besedo, zaključujem razpravo in odboru predlagam, da razpravlja in odloča o naslednjem predlogu mnenja: »Odbor za gospodarstvo podpira predlog stališča Republike Slovenije do predloga sklepa sveta o podpisu v imenu Evropske unije protokola o spremembi sporazuma o gospodarskem partnerstvu med Evropsko unijo in Japonsko kar zadeva prost pretok podatkov, EPA 1286-XI, EU-U 1243, ki ga je predložila Vlada in predlaga pristojnemu odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme.«

In sedaj prehajamo na glasovanje.

Glasujemo. Navzočih je 13 poslank in poslancev, za jih je glasovalo 13, nihče proti.

(Za je glasovalo 13.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Predlagam prav tako, da odboru pristojnemu za zadeve Evropske unije poročamo pisno. Se s tem strinjate? Hvala lepa.

In s tem zaključujem a1. točko dnevnega reda.

In sedaj prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O PREPREČEVANJU OMEJEVANJA KONKURENCE, DRUGA OBRAVNAVA, EPA 1142-XI. Predlagatelj zakona je Vlada. K obravnavi te točke so vabljeni: Vlada, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Zakonodajno-pravna služba, Državni svet.

Kot gradivo ste poleg predloga zakona prejeli tudi mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 3. 1. 2024, mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance z dne 15. 1. 2024 in pojasnila Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport v zvezi z mnenjem Zakonodajno-pravne službe z dne 12. 1. 2024. Rok za vložitev amandmaja se je iztekel v četrtek 11. 1. 2024. V poslovniškem roku so amandmaje k predlogu zakona vložile poslanske skupine Svoboda, SD in Levica in sicer k 1., 2., 3., 10. in 13. členu predloga zakona z dne 11. 1. 2024.

In sedaj pričenjam drugo obravnavo predloga zakona in dajem besedo predstavniku Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, državnemu sekretarju Mag. Dejanu Židanu, da nas popelje v ta zakon. Izvolite, beseda je vaša.