Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam!

Pričenjam 14. sejo Odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da na seji kot nadomestni članice in člani odbora s pooblastili sodelujejo gospod Jonas Žnidaršič nadomešča poslanca Dejana Süča, gospod mag. Rastislav Vrečko nadomešča nezasedeno mesto v odboru, poslanec Anton Šturbej nadomešča gospoda Rada Gladka in gospod Milan Jakopovič nadomešča Miho Kordiša.

S sklicem seje ste prejeli predlagani dnevni red seje odbora z dvema točkama, to je 1. točka Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o preprečevanju in omejevanju konkurence in točka 2 Predlog zakona o tržni inšpekciji - druga obravnava. Dodatno pa ste dne 15. 1. 2024 prejeli obvestilo o širitvi dnevnega reda z A1 točko dnevnega reda na podlagi 134. člena Poslovnika Državnega zbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom ugotavljam, da je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem.

In sedaj prehajamo na A1 TOČKO DNEVNEGA REDA TO JE PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA SKLEPA SVETA O PODPISU V IMENU EVROPSKE UNIJE PROTOKOLA O SPREMEMBI SPORAZUMA O GOSPODARSKEM PARTNERSTVU MED EVROPSKO UNIJO IN JAPONSKO KAR ZADEVA PROST PRETOK PODATKOV, EPA 1286-IX EU 1243.

Gradivo k tej točki smo prejeli od vlade na podlagi 1. odstavka 4. člena zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Predlagatelj tega stališča je Vlada. Odbor bo kot matično delovno telo točko obravnaval na podlagi 2. odstavka 154.h člena Poslovnika Državnega zbora. K tej točki so vabljeni Vlada, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

In sedaj dajem besedo predstavniku Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za predstavitev predloga stališča, državnemu sekretarju mag. Dejanu Židanu.

Pred tem bi še pa povedala eno pooblastilo, gospa poslanka Sara Žibrat nadomešča Tineta Novaka. Lepo pozdravljeni.

In sedaj dajem besedo mag. Dejanu Židanu. Izvolite.