Govor

Hvala lepa.

Odboru predlagam, da po končani razpravi o členih v skladu s tretjo alinejo 128. člena Poslovnika glasuje skupaj o vseh členih, ali kdo temu nasprotuje? (Ne.) Ne vidim nasprotovanja in prehajamo na razpravo o členih.

V razpravo dajem vse člene predloga zakona od 1 do 6, h katerim ni bilo vloženih amandmajev. Želi kdo razpravljati? (Ne.) Ne vidim želje po razpravi, s tem zaključujem razpravo o členih in v skladu s prej sprejeto odločitvijo odbora prehajamo na glasovanje o vseh členih skupaj.

Glasujemo. Navzočih je 13 poslank in poslancev, 9 jih je glasovalo za, nihče proti.

(Za je glasovalo 9.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da so členi sprejeti.

Glede na to, da Odbor za finance kot matično delovno telo k predlogu zakona ni sprejel nobenega amandmaja, odbor predlaga Državnemu zboru da predlog zakona sprejme v predloženem besedilu. Za poročevalca predlagam, da sem na seji Državnega zbora, da sem to jaz.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O KUPCIH IN SERVISERJIH NEDONOSNIH KREDITOV BANK, DRUGA OBRAVNAVA.

Predlagateljica zakona je Vlada. K obravnavi te točke so vabljeni predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance, Zakonodajno-pravne službe.

Kot gradivo ste poleg predloga zakona prejeli tudi mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance ter pojasnila Ministrstva za finance glede določenih pripomb iz mnenja Zakonodajno-pravne službe. Del prilog k predlogu zakona ste članice in člani zaradi varstva podatkov prejeli v varovani predal v sistemu UDIS. Prosim, da med razpravo upoštevate predpise s področja varstva podatkov ter me vnaprej opozorite če boste želeli razpravljati o varovanih podatkih saj bi bilo v takem primeru sejo potrebno zapreti za javnost. Rok za vlaganje amandmajev je potekel 11. 1. 2024 in amandmaje so vložile poslanske skupine svoboda SD in Levica.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona. Želi predstavnica Ministrstva za finance podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakon? Izvolite državna sekretarka gospa Nikolina Prah. / Izklop mikrofona/