Govor

Dobro jutro vsem skupaj!

Spoštovane kolegice in kolegi, ostali vabljeni prisotni!

Pričenjam 16. sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo Lucija Tacer namesto Tineta Novaka, Sara Žibrat namesto Andreje Živic, Dejan Šüc namesto Jerneja Žnidaršiča, mag. Rastislav Vrečko namesto Lenarta Žavbija.

Prehajam na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem ste prejeli dnevni red odbora. Dne 12. 1. 2023 ste prejeli obvestilo o širitvi dnevnega reda s 3. točko na podlagi 154. člena Poslovnika, ki ureja zadeve EU. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje in pa z navedeno širitvijo.

Tako prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O DAVKU OD DOHODKOV PRAVNIH OSEB, NUJNI POSTOPEK.

Predlagatelj zakona je Vlada. Kolegij predsednice Državnega zbora je na 66. seji 12. 12. 2023 sklenil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku. k obravnavi te točke so vabljeni predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance in Zakonodajno-pravne službe. Prejeli ste dodatno gradivo in sicer mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance in pa dopis Združenja bank Slovenije. Amandmaji k predlogu zakona se vlagajo do zaključka razprave o posameznih členih na seji odbora. Do začetka obravnave ni bilo vloženih amandmajev.

Pričenjam tako…, pričenjam drugo obravnavo predloga zakona.

Želi predstavnica Ministrstva za finance podati uvodno obrazložitev, dopolnilno, k členom predloženega zakona? (Da.)

Izvolite mag. Katja Božič, državna sekretarka .