Govor

Spoštovane kolegice in kolegi, ostali prisotni, pričenjam 44. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor ter vse prisotne lepo pozdravljam.

Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: poslanec Andrej Kosi, ki nadomešča poslanca Bojana Podkrajška in poslanec Lenart Žavbi, ki nadomešča poslanca Miho Lamuta.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: Ustavimo, prvič, Ustavimo norosti zelenega prehoda. Ker do pričetka seje nisem prejela nobenega predloga za spremembo dnevnega reda, je ta določen kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Prehajamo torej na 1. IN EDINO TOČKO DNEVNEGA REDA, TO PA JE USTAVIMO NOROSTI ZELENEGA PREHODA.

Navedeno točko dnevnega reda bomo obravnavali na podlagi zahteve Poslanske skupine NSi za sklic nujne seje odbora z dne 3. 1. 2024, ki je objavljena na spletnih straneh Državnega zbora.

Na sejo so bili k obravnavi te točke povabljeni: predlagatelj - Poslanska skupina NSi (v imenu predlagatelja Jernej Vrtovec), mag. Bojan Kumer (minister za okolje, podnebje in energijo), Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, Agencija za energijo ter večje število predstavnikov zainteresirane javnosti.

Prehajamo na obravnavo navedene zadeve. Besedo dajem najprej predlagatelju, da poda dopolnilno obrazložitev k zahtevi v imenu poslanske skupine, torej poslancu Jerneju Vrtovcu. Izvolite.