Govor

Hvala lepa. Odpiram sedaj razpravo članic in članov odbora. Kdo želi besedo? Ne? Torej, lahko zaključim razpravo in predlagam, da preidemo na glasovanje.

Ker k predlogu stališča ni bil sprejet noben amandma, dajem na glasovanje naslednji predlog mnenja odbora: Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor podpira Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o uporabi zmogljivosti železniške infrastrukture na enotnem evropskem železniškem območju, spremembi direktive 2012/34/EU in razveljavitvi uredbe EU številka 913/2010, ki ga je predložila Vlada in predlaga Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme. Želi kdo obrazložiti glas? Ne, potem lahko glasujemo o predlaganem mnenju.

Glasujemo. Kdo je za? (8 članov.) Proti? (Nihče.)

(Za je glasovalo 8.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

S tem zaključujem 1. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO PA JE NA OBRAVNAVO PREDLOGA STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O EVROPSKI AGENCIJI ZA POMORSKO VARNOST IN RAZVELJAVITVI UREDBE ES ŠTEVILKA 1400/2002.

Gradivo k tej točki je poslala Vlada 21. 12. 2023 na podlagi 1. odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Odbor navedeno gradivo obravnava v skladu s prvim in drugim odstavkom 154.h člena Poslovnika Državnega zbora in Odboru za zadeve Evropske unije posreduje svoje mnenje.

Na sejo so bili za obravnavo te točke, kot predstavniki Vlade, povabljeni predstavniki Ministrstva za infrastrukturo. Besedo dajem predstavniku Vlade oziroma Ministrstva za infrastrukturo državnemu sekretarju mag. Andreju Rajhu, da nam predstavi predlog stališča. Izvolite besedo.