Govor

Spoštovani kolegice in kolegi, pričenjam 13. sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor ter vse prisotne lepo pozdravljam!

Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: mag. Rastislav Vrečko, ki nadomešča poslanca Tomaža Laha, poslanka Jožica Derganc, ki nadomešča poslanca Miho Lamuta, poslanec Jurij Lep, ki nadomešča poslanca Aleša Rezarja in poslanec Rado Gladek, ki nadomešča poslanca Danijela Krivca.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red z dvema točkama, v zvezi s katerim v poslovniškem roku nisem prejela nobenega predloga za spremembo, zato je ta določen, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O UPORABI ZMOGLJIVOSTI ŽELEZNIŠKE INFRASTRUKTURE NA ENOTNEM EVROPSKEM ŽELEZNIŠKEM OBMOČJU, SPREMEMBI DIREKTIVE 2012/34/EU IN RAZVELJAVITVI UREDBE (EU) ŠT. 913/2010

Gradivo k tej točki je Vlada poslala 14. 12. 2023 na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Odbor navedeno gradivo obravnava v skladu s prvim in drugim odstavkom 154.h člena Poslovnika Državnega zbora in Odboru za zadeve Evropske unije posreduje svoje mnenje.

Na sejo so bili za obravnavo te točke kot predstavniki Vlade povabljeni predstavniki Ministrstva za infrastrukturo.

Besedo dajem zdaj najprej predstavniku Vlade oziroma Ministrstva za infrastrukturo, državnemu sekretarju magistru Andreju Rajhu, da nam predstavi predlog stališča.

Izvolite besedo.