Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam!

Pričenjam 13. sejo Odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora: gospod Jožef Horvat in gospod Miha Kordiš, kot nadomestni članice in člani odbora s pooblastili pa sodelujejo: gospa Jožica Derganc, ki nadomešča Matejo Čalušić - lepo pozdravljena -, gospod Tomaž Lisec, ki nadomešča Suzano Lep Šimenko - lepo pozdravljeni -, nam je ušel…, gospod mag. Rastislav Vrečko nadomešča poslanca Tomaža Laha in gospa Sara Žibrat nadomešča poslanca Toneta Novaka.

Vsem skupaj en lep pozdrav!

S sklicem seje ste prejeli predlagani dnevni red seje odbora z eno in edino točko - Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o razveljavitvi uredbe ter spremembi uredb v zvezi z ukinitvijo evropske platforme.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem.

In sedaj prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O RAZVELJAVITVI UREDBE (EU) ŠT. 524/2013 TER SPREMEMBI UREDB (EU) 2017/2394 IN (EU) 2018/1724 V ZVEZI Z UKINITVIJO EVROPSKE PLATFORME ZA SRS, EPA 1234-IX, EU U 1240.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Predlog stališča je Vlada. Odbor bo kot matično delovno telo točko obravnaval na podlagi prvega in drugega odstavka 154.h člena Poslovnika Državnega zbora.

K tej točki so vabljeni Vlada, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport in Državni svet.

Sedaj pa predajam besedo predstavniku Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za predstavitev stališča.

Besedo dajem državnemu sekretarju mag. Dejanu Židanu.

Izvolite, beseda je vaša.