Govor

Dobro jutro, lepo vas je videti pred božičem v takem številu!

Spoštovani kolegice poslanke in kolegi poslanci, gospe in gospodje!

Začenjam 59. izredno sejo Državnega zbora, ki je bila sklicana na podlagi prvega odstavka 58. člena ter drugega odstavka 60. člena Poslovnika.

Obvestili o odsotnih poslankah in poslancih seje ter o vabljenih na sejo sta objavljeni na e-klopi.

Lepo vas pozdravljam!

Prehajamo na določitev dnevnega reda 59. izredne seje Državnega zbora, predlog katerega ste prejeli v sredo 20. decembra s sklicem seje. O predlogu bomo odločali v skladu s prvim odstavkom 64. člena Poslovnika. Predlogov za širitev dnevnega reda nisem prejela, zato vam predlagam, da za današnjo sejo določite dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem.

Zdaj prehajamo na odločanje in vas prosim, da preverite delovanje svojih glasovalnih naprav.

Glasujemo. Navzočih je 65 poslank in poslancev, vsi so glasovali za, proti nihče.

(Za so glasovali vsi.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je dnevni red 59. izredne seje Državnega zbora določen.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - PONOVNO ODLOČANJE O ZAKONU O INTERVENTNIH UKREPIH NA PODROČJU ZDRAVSTVA, DELA IN SOCIALE TER Z ZDRAVSTVOM POVEZANIH VSEBIN.

Državni svet je na 10. izredni seji 19. decembra zahteval, da Državni zbor na podlagi tretje alineje prvega odstavka 97. člena Ustave Republike Slovenije pred razglasitvijo ponovno odloča o Zakonu o interventnih ukrepih na področju zdravstva, dela in sociale ter z zdravstvom povezanih vsebin in za obrazložitev zahteve dajem besedo predstavniku Državnega sveta, gospodu Jožetu Smoletu.

Izvolite.