Govor

Najlepša hvala.

Na 64. seji Kolegija predsednice Državnega zbora, to je bilo 28. novembra, je kolega Černač, ki me je takrat nadomeščal, izpostavil sodelovanje Branka Lobnikarja kot strokovnega sodelavca v preiskovalni komisiji, ki jo vodi poslanec Svobode Miha Lamut, gre za preiskovalno komisijo glede policije oziroma nedopustnih pritiskov na policij.

Takrat je bilo na kolegiju s strani takrat podpredsednika Danijela Krivca rečeno oziroma sprejeto, da se, da službe pripravijo odgovor na naš, našo, bom rekla, pobudo, ker menimo, da gospod Lobnikar po Zakonu o parlamentarni preiskavi, torej 3. členu in po 7. členu Poslovnika preiskovalne komisije ne more biti sodelavec preiskovalne komisije, kajti bil je državni sekretar vpleten v zadeve in po našem mnenju torej zakon in Poslovnik preiskovalni komisiji tega ne dovoljujeta.

Zdaj, takrat je bilo rečeno, da službe pripravijo odgovor, bilo je naslovljeno tudi na Zakonodajno-pravno službo, vsaj na kolegiju. Zdaj, mene zanima, ali je Zakonodajno-pravna služba pripravila mnenje in jaz, res, da sem bila odsotna zdaj 14 dni, mogoče je kje med maili to ostalo, ampak me zanima, če je bilo pripravljeno mnenje in če lahko to mnenje dobimo.

Hvala.