Govor

Hvala.

Smo videli to v dokumentih. Nekoč smo še na to številko gledali tudi število zaposlenih nekako mikro, mala in velika podjetja – vidim, da se zadeve spreminjajo. Dobro.

Želi še kdo razpravljati? (Ne.) Vidim, da ne, zato bom zaključil razpravo.

Moram vas opozoriti, da je predlog stališča pri tej točki daljši, in če se strinjate, ga ne bi bral v celoti. Na glasovanje dajem predlog stališča, kot je bilo objavljeno v vašem gradivu na četrti in peti strani. Vidim, da se strinjate.

Glasujemo. Za je glasovalo 13 kolegic in kolegov, nihče proti.

(Za je glasovalo 13.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je stališče sprejeto.

S tem končujem 1. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O EMBALAŽI IN ODPADNI EMBALAŽI, SPREMEMBE UREDBE 2019/1020 IN DIREKTIVE 2019/904 TER RAZVELJAVITVI DIREKTIVE 94/62.

Gradivo k tej točki je bilo v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora dodeljeno v obravnavo Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru in Odboru za infrastrukturo, okolje in prostor kot matičnem delovnem telesu. Slednji ga je obravnaval na 43. nujni seji 12. decembra 2023 in sprejel mnenje, ki smo ga prav tako prejeli. Pri tej točki bom prosil mag. Vajgla, državnega sekretarja na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo, da nam predstavite predlog uredbe in zlasti predlog stališča Republike Slovenije.

Izvolite.